Omgaan met een conflict op de werkplek
Omgaan met een conflict op de werkplek
Mediation kan zeer nuttig zijn bij het oplossen van conflicten op de werkplek, en veel werkgevers gebruiken het om hen te helpen hun problemen op te lossen. Mediation kan plaatsvinden zonder directe tussenkomst van de betrokken partijen. De bemiddelaar is er om de partijen te helpen effectief te communiceren en tot overeenstemming te komen. Bij de bemiddeling kan ook een derde partij worden betrokken, zoals een professionele hulpverlener of een andere onpartijdige partij, die de partijen kan helpen om effectief te communiceren.
Het eerste dat u moet doen als u een conflict op uw werkplek heeft, is een lijst maken van alle mensen die erbij betrokken zijn en hoe u hen kent The Oak Tree Mediators. Maak een lijst van de contactgegevens van iedereen, inclusief hun e-mailadressen. Dan is het tijd om een dialoog aan te gaan. De bemiddelaar gaat vragen stellen over uw conflict en vervolgens bepalen wat de beste manier is om voor u verder te gaan. U en de andere betrokken partijen moeten tot een overeenkomst komen voordat de mediator met het mediationproces kan beginnen.
Als de bemiddelaar eenmaal aan het proces is begonnen, heb je meer contact met de ander. Als u vertrouwd bent met de bemiddelaar en de voorwaarden van de bemiddeling, moet u onmiddellijk akkoord gaan met de voorwaarden. Als u de bemiddelaar of de voorwaarden van de bemiddeling niet kent, moet u met de bemiddelaar blijven werken totdat u weet wie u zal vertegenwoordigen en wie de andere partij zal vertegenwoordigen. Ook kunt u eventuele vragen aan de bemiddelaar stellen. U mag zich nooit ongemakkelijk voelen bij de mediator of bij de voorwaarden van de mediation. Het is jouw taak om volledig aanwezig te zijn en te luisteren naar elke vraag die aan jou wordt gesteld.
Voor meer informatie zie: https://mediator-dordrecht.nl/