Italiaanse pasta

Italiaanse pasta betekent “kleine vis”

Of je het nu lekker vindt of niet, de Italiaanse pasta is voor de meeste mensen favoriet. Waarschijnlijk omdat het zo eenvoudig te koken is en omdat het zo lekker smaakt.

Als je ooit hebt geprobeerd je eigen pizzadeeg te maken, of als je ooit de zelfgemaakte maaltijd van je moeder hebt gekookt, dan weet je hoe gemakkelijk het is om de smaak van de Pasta e Vino die op deze manier wordt bereid, na te bootsen. Het enige verschil is echter dat in plaats van op een pan te worden uitgerold of in de oven te worden gebakken, de Italiaanse pasta eigenlijk rauw wordt geserveerd op een bord of op een bestek.

De spaghetti alla Albone is een geweldige manier om Italiaanse pasta te proeven. In feite vind je deze recepten in veel Italiaanse kookboeken, maar ze zijn ook vaak te vinden in andere verfijnde Italiaanse restaurants. U kunt deze recepten online vinden, in Italiaanse kookboeken en zelfs in Italiaanse tijdschriften over speciaal voedsel. Door een beetje te zoeken, kom je veel Italiaans geïnspireerde spaghettirecepten tegen.

Een van de grootste geneugten van het bezitten van een Italiaans kookboek is dat je de traditionele pastavormen, die een vertrouwd onderdeel van de Italiaanse keuken zijn, opnieuw kunt uitvinden. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden als het gaat om de pastavormen. Je kunt de lange, spiraalvormige, de korte, vierkante of zelfs de tetragonale vinden (die op vissenschubben lijken). Elk van deze heeft zijn eigen onderscheidende uitstraling en u kunt uw pastagerechten veranderen om interessante nieuwe vormen en nieuwe heerlijke combinaties te creëren. Dit is eigenlijk pas het begin van de spannende dingen die je kunt doen met de Italiaanse pasta.

Zoals eerder vermeld, is de spaghetti die in Italië wordt gemaakt waarschijnlijk afkomstig uit de Italiaanse stad Ligurië.

De lokale bevolking maakte het van tarwe- en zaadoliën, gecombineerd met azijn en tomatensaus. Vervolgens rolden ze het mengsel in strakke balletjes en kookten ze boven kokend water tot ze beetgaar waren. Als ze klaar waren, reageerde het hoge zuurgehalte in het water met de oliën uit de tarwe en werden ze wit. Met andere woorden, de pasta heette waarschijnlijk eerst “pasta” omdat hij voor het eerst op deze plek werd gemaakt.

Een andere manier om over Italiaanse pasta na te denken, zijn de sauzen die erbij horen. Spaghetti con spaghetti is een heerlijk gerecht dat gecombineerd wordt met deze heerlijke saus. De pasta wordt gewoon bekleed met tomatensaus en vervolgens in papier gewikkeld. Daarna wordt het gebakken in de oven. Als het gaar is, komt de buitenkant van het deeg er een beetje knapperig en zinderend heet uit, terwijl de binnenkant nog zacht en vochtig is, wat betekent dat het goed past bij romige en smaakvolle sauzen.

Vermicelli is een andere veel voorkomende Italiaanse pasta die zowel eenvoudig als heerlijk is. Het wordt gemaakt met eieren, uien, champignons, verse pasta en boter of kaas. Veel mensen denken dat Vermicelli gemaakt is van vlees, maar het kan ook gemaakt worden van eieren of zelfs noedels, afhankelijk van hoe je het bereidt. De noedels worden apart gekookt en vervolgens met een vork geslagen om de klonten uit het mengsel te verwijderen. Vermicelli is geweldig gemengd met rode saus, zelfgemaakte tomatensaus of zelfs gebakken tomaten.

 

Vind meer informatie: Novus Ventus International

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close